ONZE DIENSTEN

Met Ledy mobiel hondentrimsalon willen we onze klanten het gemak bieden zich niet meer te moeten verplaatsen om de hond te laten verzorgen. 
Wij komen tot aan de voordeur!
Niet alleen de klant heeft hier baat bij , Ook voor de honden is het veel aangenamer. 
De hond wordt verzorgd in zijn eigen omgeving , in een stressvrije omgeving , geen afleiding door andere honden, 
geen wachttijden in de kennels enz..
het enige wat ik nodig heb is een aansluiting op het elektriciteitsnet ,
daarvoor heb ik zelf 40m kabel bij .

puppygewenning

De eerste keer in het trimsalon is zeer belangrijk voor een jonge pup. Wanneer hij de eerste keer een negatieve ervaring meemaakt kan het zijn dat hij dit zijn hele leven meedraagt. Er zijn namelijk zeer veel geluiden waar ze moeten aan wennen. bijvoorbeeld de waterblazer, de droger en ook het scheermachien.

Ze moeten ook wennen aan het aanraken van de pootjes en nageltjes knippen, zelf het borstelen moet iets positief worden. Dit wordt allemaal heel rustig gedaan en met veel beloning. Het is aan te raden dit te doen vanaf ze al hun spuitjes hebben gekregen, als deze fase goed is doorstaan, is het voor de hond zelf veel aangenamer om bij te trimmer te komen. 

puppygewenning tot 6 maand is volledig gratis mits het vastleggen van een eerste afspraak , er word niet geknipt of getrimd , wordt deze afspraak niet nagegaan dan word er een kost van 20€ aangerekend

wat is trimmen

Trimmen is in de eerste plaats het verwijderen van de dode haren, er wordt daarvoor gebruik gemaakt van speciale trimtechnieken.

scheren, knippen en effileren: hier wordt enkel het haar ingekort, de haarwortel die blijft zitten. deze trimtechniek wordt vooral gebruikt bij poedels, yorkshires, maltezers,... en honden met dezelfde vachtsoort.

uitdunnen: dit is het uitdunnen van overtollig haar waar de hond last van heeft. deze trimtechniek wordt gebruikt bij het reguleren en in model zetten van bepaalde rassen. Het wordt vooral gedaan bij spanielachtigen en retrievers

plukken: dat wil zeggen dat de bovenste dode laag, met wortel en al met de hand of een trimmes verwijderd wordt. Dit wordt gedaan bij ruwharige honden zoals de bouvier, ruwharige teckel, ruwharige jack russel, duitse staande draadhaar,... 

Elke hond moet geborsteld en gewassen worden, al dan niet voorafgaand door een trimbeurt. gebeurt dit niet, dan gaat de vacht vaak klitten.

Elke soort hond wordt vuil bv door: zand, huidschilfers, stof. Dit zorgt er voor dat de hond slecht ruikt en er niet meer mooi uitziet. Wat ook heel belangrijk is, is dat de hond met hondenshampoo gewassen moet worden. Shampoo voor mensen bv is heel slecht voor de vetlaag die de hond beschermt tegen wind en weer. Door het wassen en te borstelen versnel je ook de ruiperiode en help je de hond, vaak jeukt het ook als de haren los komen te zitten.